JekerKlassiek 2019

Hét gratis toegankelijke, klassieke muziekfestival van Maastricht met o.a. musici van philharmonie zuidnederland, vulde op een stralende pinksterzondag 9 juni opnieuw de straten van het Jekerkwartier met klassieke klanken. Tijdens de vijfde editie van JekerKlassiek genoten ruim 2500 bezoekers de hele dag van mooie muziek, uitgevoerd door diverse ensembles.

Door de openslaande ramen van de verschillende locaties, vulde de klassieke muziek de straten van het Jekerkwartier waardoor het ook de argeloze voorbijganger niet kon ontgaan dat er een bijzonder evenement bezig was. De toevallige ontmoeting met muziek en musici op plekken waar je dat niet verwacht, is één van de charmes van JekerKlassiek. Zoals gebruikelijk werd ook JekerKlassiek 2019 met een knaller geopend én afgesloten. Concertmeester Lei Wang speelde samen met 12 strijkers van philharmonie zuidnederland Vivaldi’s Vier Jaargetijden op het terras van Café Sjiek en de slagwerkers van philharmonie zuidnederland zorgden op hun beurt voor een spetterend eindoptreden op het pleintje Sint Pieterstraat 5.

Het bestuur van JekerKlassiek kijkt met trots en voldoening terug op de jubileumeditie van JekerKlassiek en hoopt iedereen te mogen verwelkomen op zondag 7 juni 2020, voor weer een nieuwe editie van het festival.

We attenderen je erop dat niet alle locaties makkelijk toegankelijk zijn. Ook attenderen we je erop dat er tijdens JekerKlassiek foto's gemaakt worden ten behoeve van communicatie-uitingen van Stichting JekerKlassiek, philharmonie zuidnederland en pers. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

JEKER_KLASSIEK__20190609_108.jpg